Wyposażenie gastronomiczne w które warto zainwestować.

Autor: dobraksiazka Data: 7 Paź 2013 Kategoria: Gastronomia |

skośny okap centralny do kuchniWśród wielu różnorodnych elementów wyposażenia gastronomicznego musimy przede wszystkim wyróżnić elementy w które każdy właściciel lokalu powinien zainwestować w pierwszej kolejności, oraz te, które można sobie z początku działalności darować, a pozyskać je dopiero nieco później, kiedy lokal już będzie stabilnie działać i będzie można pomyśleć o poszerzaniu zakresu świadczonych usług. Musimy tutaj także wyróżnić kilka elementów wyposażenia gastronomicznego, w które naprawdę warto zainwestować od samego początku, bowiem zapewnią nam one o wiele wyższy poziom usług od razu na starcie co też z całą pewnością przełoży się na efektywność lokalu.

Jednym z takich urządzeń będzie tutaj na przykład odpowiednia barowa szafa mroźnicza która zapewni nam możliwość ekspozycji niektórych potraw, oraz napojów, które powinny być podawane zmrożone. Jest to bardzo dobry sposób na podniesienie nieco wykwintności restauracji, tym bardziej iż klientom z reguły bardzo się podoba, kiedy mogą zobaczyć czy dany napój, który zamawiają, a wiedzą że ma być zmrożony, jest przechowywany w szafie mroźniczej, i na ich oczach jest z niej wyciągnięty. Można tutaj także przechowywać pod ręką lód do drinków i innych napojów. Jednym słowem szafa ta jest bardzo pożyteczna przez co inwestycja w jej zakup z całą pewnością dość szybko powinna zacząć procentować.

Kolejnym elementem w który warto będzie zainwestować od samego początku, a wręcz trzeba będzie, jest odpowiedni skośny okap centralny dla kuchni, który zapewni w podstawowym zakresie odciąganie wszystkich oparów pochodzących z procesów pieczenia, gotowania, czy też smażenia. Ponadto, tego rodzaju okap możemy wyposażyć w dodatkowy łapacz tłuszczu, które przecież inaczej mogłyby się osadzać bezpośrednio na ściankach okapu, co prowadziłoby do jego szybkiego zabrudzenia, czego lepiej jest uniknąć zawczasu, bowiem zalegający tłuszcz, zbiera kurz, który następnie gnije wraz z tłuszczem powodując dość przykry zapach, a jednocześnie stwarza zagrożenie dla czystości posiłków.

Tagi:, ,

Komentowanie wyłączone.

Copyright © 2017 Publikacje Internetowe